Dwukolorowe naleśniki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mała odmiana tradycyjnych naleśników, doskonale skomponują się z każdym słonym farszem :)

  • 30 min

Składniki:

  • 300 ml mleka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    jajko
    szczypta soli
    łyżka oleju
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka rozmrożonego i rozdrobnionego szpinaku

Dwukolorowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak lekko odciskam z wody. Mleko miksuje z jajkiem, olejem, szczypta soli. Porcjami dodaję mąkę. Ciasto nalesnikowe odstawiam na 30 minut, by mąka napęczniała. Dzielę na dwie części. Do jednej dodaję szpinak a do drugiej koncentrat. Ponownie mieszam. Na rozgrzanej patelni smażę naleśniki. Smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy