Duszonki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Potrawa ta jest bardzo smaczna,szybka i prosta w przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • ziemniaki,
    mięso wieprzowe,
    marchewka,
    cebula,
    sól,
    pieprz,
    przyprawa do mięsa,
    tłuszcz (olej, smalec)

Duszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smaczne i szybkie danie. 1. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w plasterki, marchewkę w talarki, cebulę w piórka. Na dno naczynia żaroodpornego wlać szklankę wody, łyżkę smalcu. Ułożyć wszystko warstwami. Połowę ziemniaków, posolić, pokrojone w cienkie plastry mięso posypane przyprawą, marchewka, cebula, sól, pieprz i resztę ziemniaków. Wierzch polać ok. pół szklanki oleju.
    Upiec w piekarniku.

Porady

Po nałożeniu posypać natką pietruszki lub koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy