Filety drobiowe w panierce z chipsów

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczne filety drobiowe w niecodziennej panierce z chipsów ziemniaczanych.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla dwóch osób:

    2 filety z piersi kurczaka
    ok 2 szklanki chipsów ziemniaczanych "zapałek"
    sól, pieprz do smaku
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    ok 5 łyżek mąki
    olej do smażenia

Filety drobiowe w panierce z chipsów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na dwie części, doprawiamy solą i pieprzem i rozbijamy na cieńsze kotlety. Jajko mieszamy z dwoma łyżkami mleka.
    Kawałki kurczaka najpierw obtaczamy w mące, a następnie moczymy w jajku i panierujemy w ziemniaczanych chipsach. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, pilnując by się nie przypaliły. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z ulubioną sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy