Drobiowe siekańce z groszkiem i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

polecam na obiad.... proste . lekkie szybkie i smaczne:)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
    1 cebula
    2-3 pieczarki- posiekane i podsmażone
    3 łyzki groszku zielonego mrozonego
    1 pęczek swieżego szczypiorku
    2 jajka
    2 łyzki maki
    2 łyzki majonezu
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka

Drobiowe siekańce z groszkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek
    Pierś umyć osuszyć i pokroić w kostkę.Oprószyć przyprawami,dodać posiekana cebulę, wymieszać i odstawić na 20-30 minut.
    2. Po tym czasie do masy mięsnej dodać żółtka , mąkę majonez,pieczarki, groszek i posiekany szczypior.Wymieszać.Na koniec ubić piane z białek, ddoac do masy i delikatnie całosc połaczyc.
    Smażyć na rozgrzanym oleju, wykładającą łyzka porcje masy forujemy kotleciki.
    Smazy z obu stron na rumiano, podawać z ziemniakami i ulubioną surówką, smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy