Kotlety drobiowe z papryka szczypiorkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy a następnie kroimy w drobną kostkę.
Paprykę myjemy , przepoławiamy na pół i usuwamy z niej gniazda nasienne, po czym kroimy w kostkę.
Pieczarki obieramy, kroimy w większa kostke i podsmazamy na oleju. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmazamy na maśle .
. Studzimy.
Szczypior myjemy, siekamy.
2. Do miski wkładamy pokrojone mięso z kurczaka, dodajemy paprykę, podsmażone pieczarki z cebulą oraz posiekany szczypiorek . Dodajemy żołtka , mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy .
W osobnej misce ubijamy pianę z białek na sztywno, dodajemy do masy.
Masę wykładamy łyżką na rozgrzany olej, forujemy na kształt kotletów i smazymy na rumiano z obu stron.
Odsączmy na papierowym reczniku-smacznego.
Komentarze