Drobiowe mielone z fasolką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Urozmaicenie od tradycyjnych mielonych

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa z udek kurczaka
    20 dkg fasolki
    1 cebula
    1 jajko
    2 kromki czerstwego chleba
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    bułka tarta

Drobiowe mielone z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić w maszynce razem z czerstwym chlebem. Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Fasolkę pokroić w centymetrowe kawałki i wrzucić do cebuli, podsmażyć i dodać do mięsa. Wbić jajko, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać. Formować kotlety i panierować je w bułce tartej, a następnie smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy