Drobiowe carpaccio z truskawkami i sosem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały smak i niebanalne połączenie - wszystko razem smakuje bardzo wytwórnie!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety z piersi kurczaka: 1 sztuka
    - truskawki świeże: 15 sztuk
    - zioła prowansalskie suszone: 2 łyżki
    - skórka otarta z cytryny: 1 sztuka
    - cukier: 3 łyżeczki
    - brandy: 1 łyżka
    - świeżo mielony czarny pieprz: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta

Drobiowe carpaccio z truskawkami i sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe carpaccio z truskawkami 1. Truskawki umyć,osuszyć,oczyścić z szypułek,pokroić na ćwiartki,posypać cukrem,postawić na gaz i podgrzewać na wolnym ogniu,czas od czasu mieszając,aż cukier rozpuści się,dodać brandy wymieszać,schłodzić.
    Carpaccio cienko pokroić,wyłożyć porcje na talerze,podawać z truskawkami i sosem.
    SMACZNEGO!!!
  • Filety kurczaka w przyprawach 2. Filet z kurczaka umyć i osuszyć,oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w ziołach i skórce z cytryny,owinąć folią i włożyć do lodówki na dwie doby,po tym czasie włożyć do zamrażarki i lekko zmrozić,by filet stał się dość twardy ale podatny do krojenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy