Domowy chrzan tarty

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowy, domowy chrzan, idealny do buraczków, wędlin, jajek. Pieknie pachnie oraz dobrze się przechowuje. Polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży korzeń chrzanu
    150 ml przegotowanej, gorącej wody
    2 łyżeczki soli
    2 łyżki cukru
    sok z jednej cytryny
    1 łyżka octu

Domowy chrzan tarty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09b6yyy 1. Chrzan obrać ze skóry, przekroić na pół i włożyć do miski z wodą, niech sobie poleży w tej wodzie około 20 minut. Potem czyste, suche kawałki korzenia chrzanu zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach.

    Ostrzegam, będzie to duże wyzwanie :) !

    Do startego chrzanu dodać gorącą wodę, wymieszać, następnie dodawać pozostałe składniki, czyli sol, cukier oraz sok z cytryny i ocet. Wszystko razem dobrze wymieszać.
    hrzan

Komentarze

Podobne przepisy