Domowe spaghetti

0 (0 ocen)

Smakuje wybornie.

Składniki:

  • Pół kg mięsa mielonego
    3 duże marchewki
    2 duże cebule
    4 ząbki czosnku
    ser żółty do posypania
    słoiczek koncentratu pomidorowego
    słoiczek przecieru pomidorowego
    opakowanie makaronu spaghetti
    sos do spaghetti w proszku
    bazylia, oregano
    czosnek granulowany,
    sól,pieprz
    papryka słodka, papryka ostra
    przyprawa do spaghetti
    sos sojowy

Domowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać marchewkę startą na grubych oczkach i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się poddusi, dodać rozdrobnione mięsko mielone, gdy się usmaży dodać sos do spaghetti, koncentrat i przecier. Chwilę poddusić, na koniec doprawić do smaku wymienionymi przeprawami i sosem sojowym. Podawać z ugotowanym makaronem i na koniec posypać startym serem.

Porady

Opcjonalnie można gotowe danie polać keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy