Pół kg mięsa mielonego
3 duże marchewki
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
ser żółty do posypania
słoiczek koncentratu pomidorowego
słoiczek przecieru pomidorowego
opakowanie makaronu spaghetti
sos do spaghetti w proszku
bazylia, oregano
czosnek granulowany,
sól,pieprz
papryka słodka, papryka ostra
przyprawa do spaghetti
sos sojowy
Domowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę pokroić w kostkę, zeszklić, dodać marchewkę startą na grubych oczkach i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się poddusi, dodać rozdrobnione mięsko mielone, gdy się usmaży dodać sos do spaghetti, koncentrat i przecier. Chwilę poddusić, na koniec doprawić do smaku wymienionymi przeprawami i sosem sojowym. Podawać z ugotowanym makaronem i na koniec posypać startym serem.
Komentarze