DOMOWE MALIBU

0 (0 ocen)

  • 25 godz.

W smaku i zapachu przypomina ten kupiony w sklepie.

  • 25 godz.

Składniki:

  • wiórki kokosowe, 25 dkg

    wódka czysta dowolna, 1/2 l

    mleko skondensowane słodzone, 1 puszka

    mleko skondensowane niesłodzone, 1 puszka

Domowe malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe wsypać do dużego słoja ( ok 1l ) i zalać wódką.
    Odstawić w ciemne miejsce na 24 godz.
    Po tym czasie położyć na sitko gazę i przelać do miski odcedzając wiórki kokosowe. Dobrze odcisnąć.
    Do tego ekstraktu wlać mleko niesłodzone i zmiksować mikserem, na końcu dolewamy mleko słodzone .
    Wlewamy co jakiś czas próbując czy nie jest za słodkie.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy