DOMOWE BURGERY Z SEREM

0 (0 ocen)

  • 10 min

Burgery są pyszne i zdrowe, wiadomo co jest w środku. Dzieci je uwielbiają i dorośli też.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 50 dag mięsa mielonego
    • 1 jajko
    • 1 namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka
    • po 1 łyżeczce bazylii i oregano
    • 3-4 łyżki bułki tartej
    • 8 bułek sezamowych do hamburgerów
    • 1 pokrojona w plastry cebula
    • 2 ogórki konserwowe lub kwaszone
    • 2 pokrojone w plastry pomidory
    • 8 plastrów żółtego sera
    • 8 liści sałaty lodowej
    • keczup, majonez, sól, pieprz, olej

Domowe burgery z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone dobrze wyrabiamy z dodatkiem jajka, bułki, bułki tartej i przypraw. Formujemy płaskie burgery i smażymy je z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Pod koniec smażenia na każdym burgerze układamy plaster cebuli i plaster żółtego sera. Smażymy je dodatkowo 3 minuty, zdejmujemy z ognia, przykrywamy pokrywka i odstawiamy je na kolejne 3 minuty.
  • 3. Burgery podajemy na podpieczonej bułce z sałata lodową, plastrami pomidora, ogórka, keczupem i majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy