Domowa kawa cappuccino.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo dobra kawa, do której zrobienia nie potrzeba ekspresu.

  • 20 min

Składniki:

  • - 4 filiżanki pełnego mleka
    - 4 kostki gorzkiej czekolady
    - 4 płaskie łyżeczki dobrego gatunku kawy rozpuszczalnej
    - 2 łyżeczki cukru
    - bita śmietana

Domowa kawa cappuccino. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filiżanki, w których będziemy podawać kawę trzymamy we wrzącej wodzie.
  • 2. Mleko podgrzewamy do momentu wrzenia, nie dopuszczając do zagotowania. Zdejmujemy z ognia i dodajemy pokruszoną czekoladę, cukier i kawę. Składniki dokładnie mieszany, aż masa lekko się spieni. Na wierzchu musi powstać lekka piana.
  • 3. Przewalmy do filiżanek. Przybieram bitą śmietaną i posypujemy utartą czekoladą bądź słodkim kakao.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy