Dip czosnkowo-ziołowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Prosty i dobry dodatek do chipsów, frytek, mięs.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka czosnku w proszku lub 2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól i pieprz do smaku

Dip czosnkowo-ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy. Jeśli używamy ząbków czosnku to przeciskamy je przez praskę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

Gdy używamy świeżego czosnku warto sos odstawić na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy