Deserek z kremem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Krem cytrynowy z galaretkami i mandarynkami

  • 2 godz.

Składniki:

  • Krem cytrynowy
    - opakowanie serka homogenizowanego
    - 2 żółtka
    - płaska łyżka masła
    - 3 łyżki cukru pudru
    - skórka otarta z cytryny
    - łyżeczka żelatyny
    - 1/3 szklanki mleka

    Dodatki
    - mandarynki
    - galaretka truskawkowa
    - galaretka pomarańczowa

Deserek z kremem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy galaretkę truskawkową wylewamy część na spód pucharka następnie wykładamy masę cytrynową
  • 2. Masło z cukrem ucieramy na puch, dodajemy żółtka, skórkę cytrynową. Gdy składniki dokładnie się połączą dodajemy serek rozpuszczoną w mleku żelatynę - całość mieszamy
  • 3. Gdy zastygnie krem cytrynowy dajemy pokrojone mandarynki na koniec wylewamy przygotowaną masę pomarańczową. Całość odstawiamy do schłodzenia - wierzch przybieramy według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy