Deser z kaszy manny - pina colada

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Zwykła kaszka manna, która zyskuje niezwykły smak

  • 20 min

Składniki:

  • wersja 1:
    1 szklanka mleka kokosowego
    2 łyżki kaszy manny
    1-2 kostki białej czekolady

    wersja 2:
    1 szklanka mleka 2%
    2 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki kaszy manny
    1-2 kostki białej czekolady

    2 krążki ananasa (świeży lub mrożony)
    granat i listki mięty do dekoracji

Deser z kaszy manny - pina colada - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wersja 1: Mleko kokosowe zagotować, ciągle mieszając wsypać kaszkę i gotować ok minuty, aż kaszka zgęstnieje. Dodać czekoladę i mieszać, żeby czekolada się rozpuściła. Przykryć folią spożywczą i ostudzić (folia zapobiega tworzeniu się kożucha).
  • 2. Wersja 2: wiórki kokosowe zalać mlekiem, zagotować, ciągle mieszając wsypać kaszkę i gotować ok minuty, aż kaszka zgęstnieje. Dodać czekoladę i mieszać, żeby czekolada się rozpuściła. Ostudzić i zblendować.
  • 3. Ananas pokroić w kostkę, zmiksować blenderem na pure.
    Do pucharków wyłożyć pure z ananasa i kaszkę mannę, udekorować granatem i miętą.
    Smacznego!

Notka redakcyjna

PP_03-2017

Komentarze

Podobne przepisy