Deser z galaretką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża i dwójki dzieci: Rafała i Patrycji.

Składniki:

  • ● 1/2 l śmietany kremówki
    ● 2 galaretki, najlepiej o różnych smakach
    ● owoce do dekoracji, np. maliny

Deser z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i pozostawiamy do stężenia. Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody i studzimy, uważając, by pozostała płynna.
  • 2. Schłodzoną śmietanę ubijamy na gęstą, puszystą masę. Dodajemy płynną galaretkę i jeszcze chwilę ubijamy.
  • 3. Stężałą galaretkę kroimy w kostkę, część wykładamy na spód pucharków. Następnie wlewamy masę ze śmietany i galaretki. Wstawiamy do lodówki.
  • 4. Mocno schłodzony deser wyjmujemy z lodówki. Brzegi dekorujemy pozostałą pokrojoną galaretką, a na środku układamy po kilka umytych i osuszonych owoców.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2013

Komentarze

Podobne przepisy