Zapraszam na pyszny i lekki deserek truskawkowy z bitą śmietanką kokosową. Deser jest prosty i szybki w przygotowaniu. Na pewno posmakuje nie tylko dzieciom ale również dorosłym.
Deser truskawkowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleczko kokosowe dzień wcześniej wstawiamy do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Do pucharków wkładamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki. Z mleczka kokosowego (prosto z lodówki) zdejmujemy białą stałą część i ubijamy razem z cukrem na sztywno. Przekładamy bitą śmietankę kokosową na zastygniętą galaretkę. Przed podaniem możemy udekorować gorzką czekoladą.
Komentarze