Deser truskawkowo-kokosowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny i lekki deserek truskawkowy z bitą śmietanką kokosową. Deser jest prosty i szybki w przygotowaniu. Na pewno posmakuje nie tylko dzieciom ale również dorosłym.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 g truskawek
    1 galaretka truskawkowa
    1 puszka mleczka kokosowego(400 ml)
    2 łyżki cukru

Deser truskawkowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko kokosowe dzień wcześniej wstawiamy do lodówki.
    Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Do pucharków wkładamy truskawki i zalewamy je tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki. Z mleczka kokosowego (prosto z lodówki) zdejmujemy białą stałą część i ubijamy razem z cukrem na sztywno. Przekładamy bitą śmietankę kokosową na zastygniętą galaretkę. Przed podaniem możemy udekorować gorzką czekoladą.

Komentarze

Podobne przepisy