Deser mascarpone

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser ten powstał dzięki miłości do gór. Podróżując po Beskidach Śląskich spotkałam ludzi, którzy pokazali mi różne sztuczki kulinarne. Ja połączyłam je w całość i tak powstał deser mascarpone.

  • 15 min

Składniki:


  • Składniki na 10 porcji:
    -1 kg truskawek świeżych lub mrożonych;
    -3 łyżki cukru;
    -2 opakowania serka mascarpone;
    -6 szt. kiwi lub 1 ananas
    - dowolny owoc do dekoracji (truskawka, kiwi, ananas, melon).

Deser mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki rozdrobnić w robocie z cukrem na mus. Ser mascarpone upłynnić nad gorącą wodą w metalowej misce. Do pucharków wlać truskawki. Na truskawki łyżką wlewać mascarpone. Na górę wylać rozdrobnione na mus kiwi lub ananas. Udekorować według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy