Deser ten powstał dzięki miłości do gór. Podróżując po Beskidach Śląskich spotkałam ludzi, którzy pokazali mi różne sztuczki kulinarne. Ja połączyłam je w całość i tak powstał deser mascarpone.
15 min
Składniki:
Składniki na 10 porcji:
-1 kg truskawek świeżych lub mrożonych;
-3 łyżki cukru;
-2 opakowania serka mascarpone;
-6 szt. kiwi lub 1 ananas
- dowolny owoc do dekoracji (truskawka, kiwi, ananas, melon).
Deser mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki rozdrobnić w robocie z cukrem na mus. Ser mascarpone upłynnić nad gorącą wodą w metalowej misce. Do pucharków wlać truskawki. Na truskawki łyżką wlewać mascarpone. Na górę wylać rozdrobnione na mus kiwi lub ananas. Udekorować według uznania.
Komentarze