DESER JOGURTOWO-MALINOWY Z DELICJAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Idealny na upalne dni

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 300 g delicji w białej czekoladzie (smak dowolny)
    2 jogurty greckie po 400 g.
    4 łyżki kokosu
    4 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    100 g malin
    2 opakowania śmietan fixu
    1 galaretka pomarańczowa

Deser jogurtowo-malinowy z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Delicje ułożyć na spodzie blaszki o wymiarach 20 na 20, ok. 5 zostawić na wierzch.
    Galaretkę rozpuścić w 300 ml. wrzącej wody, odstawić do lekkiego stężenia ( nie dopuścić do całkowitego zastygnięcia galaretki).
    Jogurt zmiksować krótko z cukrami, fixem i kokosem . Kiedy galaretka będzie już gotowa dodać ją do jogurtu i wszystko zmiksować. Połowę masy wylać na delicje, następnie ułożyć maliny, druga część masy. Na końcu pozostałe delicje pokroić na paseczki i poukładać na wierzchu. Włożyć deser do zamrażarki na ok. 3 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy