Danie mięsno-grzybowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Super obiad na jesienną porę

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g. mięsa mielonego
    1 opakowanie sosu paprykowego
    2 woreczki kaszy owsianej
    200 g, maślaków
    100 g. żółtego sera
    masło
    zioła prowansalskie
    oliwa
    pieprz, sól
    pieprz ziołowy
    przyprawa do mięs
    oliwa
    3 łyżki śmietany

Danie mięsno-grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maślaki obrać i podsmażyć na maśle, następnie dodać do nich śmietanę. Mięso mielone podsmażyć na oliwie, dodać do niego zioła i przyprawy. Sos przygotować zgodnie z instrukcją. Ser pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce. Na talerzu układać kolejno: kasza, mięso mielone. grzyby, sos i ser żółty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy