Czerwone spaghetti

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Lekkie i letnie danie, w sam raz na taką pogodę w kratkę :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 pomidory
    mała cukinia
    cebula
    pół papryki
    3 łyżeczki ajvaru z cebulką
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    oliwa z oliwek
    spaghetti

Czerwone spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić, pokroić w drobną kostkę i zamarynować w ajvarze. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Pozostałe warzywa pokroić w grubszą kostkę. Do zeszklonej cebuli dodać paprykę i cukinię. Dusić ok. 10 minut. Następnie dodać kurczaka, chwilę smażyć i na końcu dołożyć pomidory. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i pozostałym ajvarem. Dusić do miękkości wszystkich składników. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do przygotowanego sosu. Wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy