Czerwona sałatka z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

Sałatka jest smaczna i pożywna. Jest dobrym dodatkiem do wędlin i pieczywa. Rewelacyjnie smakuje również w towarzystwie śledzi.

Składniki:

  • 5-6 ugotowanych buraków
    2 małe cebule
    1 puszka białej fasoli
    200g kapusty kiszonej
    2-3 łyżki oleju
    Sól, pieprz

Czerwona sałatka z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane buraki pokroić w kostkę, cebule drobno posiekać. Kiszona kapustę mocno odcisnąć i pokroić. Fasolkę odsączyć z zalewy.
    Buraki połączyć z fasolą, kapustą i cebulą. Dodać olej, doprawić do smaku i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy