Czekoladowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrami i margaryną. Dodawać na przemian mąkę
przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko , a na koniec czekoladę.
Ciasto wylać do foremki (wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką
tartą) w kształcie serca. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec
w temp. 180st ok. 50 minut. Gdy ciasto wystygnie przekroić je na 2
placki.
Dolny placek posmarować masa krówkową, a na niej rozsmarować krem
ajerkoniakowy (przygotowany w/g przepisu na opakowaniu). Trochę kremu
zostawić. Na kremie rozłożyć konfiturę jagodową. Przykryć górnym
plackiem. Ciasto po bokach posmarować resztą kremu i posypać kolorowymi
perełkami. Polać polewą czekoladową ( przygotowaną w/g przepisu na
opakowaniu), ustroić przekrojonymi na połówki pankami jo-jo i owocowymi
drażami.
Komentarze