CZEKOLADOWE SERCE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ten tort upiekłam na męża i moje srebrne gody. Wyszedł przepyszny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    2 szklanki mąki
    1/2 kostki margaryny
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    3 jajka
    5 łyżek czekolady w proszku (lub ciemnego kakao)
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy

    Dodatki:
    1 opakowanie kremu ajerkoniak
    1 opakowanie polewy czekoladowej
    1/2 słoiczka konfitury jagodowej
    pinki jo-jo
    kilka łyżek masy krówkowej
    perełki kolorowe , draże owocowe

Czekoladowe serce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekoladowe serce 1. Jajka utrzeć z cukrami i margaryną. Dodawać na przemian mąkę
    przesianą z proszkiem do pieczenia i mleko , a na koniec czekoladę.
    Ciasto wylać do foremki (wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką
    tartą) w kształcie serca. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec
    w temp. 180st ok. 50 minut. Gdy ciasto wystygnie przekroić je na 2
    placki.
    Dolny placek posmarować masa krówkową, a na niej rozsmarować krem
    ajerkoniakowy (przygotowany w/g przepisu na opakowaniu). Trochę kremu
    zostawić. Na kremie rozłożyć konfiturę jagodową. Przykryć górnym
    plackiem. Ciasto po bokach posmarować resztą kremu i posypać kolorowymi
    perełkami. Polać polewą czekoladową ( przygotowaną w/g przepisu na
    opakowaniu), ustroić przekrojonymi na połówki pankami jo-jo i owocowymi
    drażami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy