Ciasto czekoladowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BIZKOPT:
OLEJ,WODA,KAKAO+ 1 SZKL CUKRU ZAGOTOWAĆ I OSTUDZIĆ. UBIĆ BIAŁKO NA SZTYWNO +1/2 SZKL CUKIER. NASTĘPNIE CIĄGLE MIKSUJĄC DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU. NIE PRZERYWAJĄC UBIJANIA DODAĆ WYSTUDZONA MASĘ KAKAOWĄ +MĄKA+ PROSZEK DO PIECZ.+ SODA.
PIEC OK 45 MINUT 170 C
2.MASA:
1 SZKL MLEKA ZAGOTOWAĆ, W DRUGIEJ ROZROBIĆ BUDYŃ = WYMIESZAĆ. DODAĆ GALARETKĘ NIE GOTOWAĆ.
WYSTUDZIĆ ZMIKSOWAĆ Z KOSTKĄ MASŁA
3.PRZEKROIĆ BISZKOPT NA DWIE CZĘŚCI. PRZEŁOŻYĆ MASĄ.
4.MASĘ POKRYĆ BISZKOPTEM. NASTĘPNIE POSMAROWAĆ DŻEMEM JAGODOWYM.
Komentarze