CIASTO CZEKOLADOWA ROZKOSZ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

DLA TYCH CO UWIELBIAJĄ CZEKOLADOWĄ ROZKOSZ. JEST KWASKOWO-SŁODKI KREM, PRZEPYSZNY DŻEM JAGODOWY I MNÓSTWO MASY CZEKOLADOWEJ :) MNIAM

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    3/4 SZKL OLEJU
    1/2 SZKL WODY
    1,5 SZKL CUKRU
    3 ŁYŻKI KAKAO
    5JAJ
    1 ŁYŻECZKA SODY
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    1,5 SZKL MĄKI

    KREM:
    1/2 L MLEKA
    2 BUDYNIE WANILIOWE ( NA 1/2 L MLEKA)
    GALARETKA CYTRYNOWA
    KOSTKA MASŁA

    MASA KRÓWKOWA O SMAKU CZEKOLADOWYM
    2 PACZKI HERBATNIKÓW
    DŻEM JAGODOWY

Ciasto czekoladowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0qgg2jx 1. BIZKOPT:
    OLEJ,WODA,KAKAO+ 1 SZKL CUKRU ZAGOTOWAĆ I OSTUDZIĆ. UBIĆ BIAŁKO NA SZTYWNO +1/2 SZKL CUKIER. NASTĘPNIE CIĄGLE MIKSUJĄC DODAWAĆ PO JEDNYM ŻÓŁTKU. NIE PRZERYWAJĄC UBIJANIA DODAĆ WYSTUDZONA MASĘ KAKAOWĄ +MĄKA+ PROSZEK DO PIECZ.+ SODA.
    PIEC OK 45 MINUT 170 C
  • image-1kk8jnu 2. MASA:
    1 SZKL MLEKA ZAGOTOWAĆ, W DRUGIEJ ROZROBIĆ BUDYŃ = WYMIESZAĆ. DODAĆ GALARETKĘ NIE GOTOWAĆ.
    WYSTUDZIĆ ZMIKSOWAĆ Z KOSTKĄ MASŁA
  • image-1f8dtmj 3. PRZEKROIĆ BISZKOPT NA DWIE CZĘŚCI. PRZEŁOŻYĆ MASĄ.
  • image-0d61xn2 4. MASĘ POKRYĆ BISZKOPTEM. NASTĘPNIE POSMAROWAĆ DŻEMEM JAGODOWYM.
  • image-1gmxroc 5. NA WARSTWIE DŻEMU JAGODOWEGO UKŁADAMY HERBATNIKI.
  • image-0aux2ie 6. HERBATNIKI POKRYWAMY WARSTWĄ MASY KRÓWKOWEJ O SMAKU CZEKOLADOWYM.

Porady

ŻEBY ZMNIEJSZYĆ KOSZTY MASĘ KRÓWKOWĄ MOŻNA ZASTĄPIĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.

Komentarze

Podobne przepisy