Cukinie faszerowane

0 (0 ocen)

Cukinie z farszem ryżowo-grzybowym

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    3/4 szklanki ryżu
    30 dkg fileta z kurczaka
    1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych
    1 jajko
    sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra

Cukinie faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukinie gotowe do faszerowania 1. Ryż ugotować na sypko w 1,5 szklanki osolonej wody. Kurczaka pokroić w niedużą kostkę i obsypać przyprawami. Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć i obsypać curry, solą i pieprzem. Składniki farszu wymieszać dodając jajko i nałożyć do cukinii. Każą połówkę zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na kartce piekarnika. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg). Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy