Crumble jabłkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wspaniały deser dla każdego :)

  • 10 min

Składniki:

  • 2 małe jabłka
    50g masła
    1,5 łyżeczki syropu ryżowego
    3 łyżki płatków owsianych
    50g cukru
    150g mąki
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    4 łyżeczki wiórek kokosowych

Crumble jabłkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, skrapiamy octem balsamicznym, posypujemy szczyptą przyprawy do piernika. Następnie wszystko mieszamy i przekładamy do kokilek. Zawartość kokilek przykrywamy połową łyżeczki syropu ryżowego (na każdą kokilkę). Masło razem z mąką i cukrem mieszamy aż powstanie kruszonka. Na koniec wszystkie kokilki posypujemy kruszonką z odrobiną wiórek kokosowych.

Komentarze

Podobne przepisy