Cisto z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę z cukrem,następnie dodać żółtka.Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto wylać na blachę o wymiarach 25cm x 40cm wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temp. 180ºC przez 30-40 minut.Po upieczeniu ciasto przekroić na pół.
2.Masa:
Galaretki rozpuścić w wodzie i przestudzić,następnie wymieszać z serem.Śmietanę ubić na sztywno i dodać do sera, wszystko wymieszać.
3.Przełożenie ciasta:
Na połowę biszkoptu rozsmarować 1/2 cześć masy na to poukładać truskawki,na truskawki 2 połowa masy i biszkopt..Wierzch posypać cukrem i udekorować wedle uznania.Placka włożyć do lodówki.
Porady
Jeśli masa jest rzadka należy włożyć ją do lodówki na ok.30 minut.
Komentarze