Cieciorka po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, szybkie i rozgrzewające danie - cieciorka zamiast fasoli to doskonały pomysł.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki,
    1 cebula,
    250 g cienkiej kiełbasy,
    2 liście laurowe,
    3 ziela angielskie,
    3 ziarna pieprzu czarnego,
    ½ łyżeczki słodkiej papryki,
    ½ łyżeczki majeranku,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    1 płaska łyżka mąki pszennej,
    2 łyżki oleju

Cieciorka po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cieciorkę płuczemy, osączamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na oleju, dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę lub plastry, podsmażamy, dodajemy do cieciorki, zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy, gotujemy 8 minut, dodajemy koncentrat, zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilę gotujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy