Ciecierzyca garam masala

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały dodatek do obiadu

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 4 osoby:
    2 torebki brązowego ryżu
    Puszka ciecierzycy
    1 czerwona cebula
    Łyżka przyprawy garam masala
    2 ząbki czosnku
    Oliwa
    Łyżeczka Vegety

Ciecierzyca garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W czasie gotowania cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na oliwie, pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany czosnek. Do cebuli dodajemy ciecierzycę razem z zalewą całość gotujemy około 5 minut aż płyn się zredukuje. Następnie dodajemy ugotowany ryż, Vegetę i garam masala. Całość podsmażamy około 2-3 minut.

Porady

Ciecierzycę podajemy z dowolną surówką i mięsem np pieczonym kurczakiem

Komentarze

Podobne przepisy