Ciecierzyca Tikka Masala

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Czasami nie mamy czasu na długie gotowanie, sprawdzają się wtedy takie przepisy .

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 puszka gotowanej ciecierzycy
    -1 słoik gotowego sosu Tikka Masala
    -1 mała cukinia
    -1 mała cebula
    -1 ząbek czosnku
    -1 garść szpinaku świeżego
    -1 ogórek kiszony
    -1 duży filet z kurczaka
    -1 łyżka oleju rzepakowego
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciecierzyca tikka masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciecierzyca Tikka Masala. 1. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy filet pokrojony w paseczki . Doprawiamy solą i pieprzem . Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i czosnek przeciśnięty przez praskę . Chwilkę smażymy .Dodajemy cukinię i ogórka pokrojone w półplasterki . Po chwili dodajemy sos Tikka masala oraz odsączoną ciecierzycę . Mieszamy i dusimy 3 minutki na koniec dodając garść świeżego szpinaku . Całość zajmuje 25 minut . Podajemy z białym pieczywem lub chlebkiem Pita.

Porady

Do potrawy można zastosować dowolny ulubiony sos . Najlepiej smakuje z bagietką którą można maczać w sosiku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować