Ciasto truskawkowo-karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników przygotować biszkopta. Wstawić go do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na pół godziny. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwie części. Nasączyć.
2.Truskawki zagotować, zmiksować blenderem, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, żelatynę i wystudzić. Serek zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z musem truskawkowym. Można odstawić na chwilę do lodówki, żeby masa zaczęła tężeć, a następnie wylać ją na biszkopta i przykryć druga jego częścią.
3.Masło zmiksować z masą kajmakową u rozsmarować na wierzchu ciasta. Masło, cukier i mleko rozpuścić na patelni, wrzucić orzechy, podsmażyć. Kiedy wystygną posypać nimi ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Komentarze