Ciasto miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do przesianej mąki dodać cukier i sodę, wymieszać na sucho. Margarynę pokroić w kostkę i razem z jajkami oraz płynnym miodem dodać do suchych składników, zagnieść ciasto i podzielić na trzy części, następnie je rozwałkować i kolejno upiec ( na papierze) Piec w temp. 180st na złoty kolor.
Masa:
Zagotować mleko i ugotować na nim gęstą kaszkę którą trzeba dobrze wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem w trakcie dodając porcjami zimną kaszką i ucierać do momentu uzyskania gładkiego kremu.
Spód ciasto posmarować całą masą z kaszki, przykryć drugim plackiem i na nim rozsmarować dżem, przykryć trzecim plackiem , dobrze docisnąć, wierzch ciasta polać polewą czekoladową i dowolnie ozdobić u mnie ciasto jest posypane sporą ilością krokantu orzechowego.
Ciasto najlepiej smakuje po kilku dniach kiedy zmięknie i wszystkie smaki się połączą.
Komentarze