Ciasto kokosowo-czekoladowe

0 (0 ocen)

Ciasto szybko się przygotowuje, a smakuje obłędnie

Składniki:

  • - 350 g wiórków kokosowych
    - 250 g cukru
    - 120 g masła
    - 3 jajka
    - 200 g gorzkiej czekolady

Ciasto kokosowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka roztrzepać w miseczce. Czekoladę posiekać na kawałki.
    Do miski wsypać wiórki, cukier, czekoladę, dodać jajka i masło. Dokładnie i szybko wymieszać.
    Masę przełożyć do formy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika. Piec przez 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni.
    Wyjść z piekarnika, wystudzić.

Komentarze

Podobne przepisy