Ciasto kokosowo-czekoladowe

  • wyświetlono: 478 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ciasto szybko się przygotowuje, a smakuje obłędnie

Składniki

- 350 g wiórków kokosowych
- 250 g cukru
- 120 g masła
- 3 jajka
- 200 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto kokosowo-czekoladowe

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka roztrzepać w miseczce. Czekoladę posiekać na kawałki.
    Do miski wsypać wiórki, cukier, czekoladę, dodać jajka i masło. Dokładnie i szybko wymieszać.
    Masę przełożyć do formy, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika. Piec przez 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni.
    Wyjść z piekarnika, wystudzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto czekoladowo-kokosowe

Dodane przez: catha

Ciasto czekoladowo-kokosowe

Szybkie, proste, bardzo czekoladowe...

image-26qki12

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ciasto czekoladowo-kokosowe

Pyszne i proste ciasto! Polecam...

image-0gpxwdm

Dodane przez: Primavera77

Czekoladowe ciasto kokosowo-śmietankowe z...

Moi Drodzy , ciasto pyszne przedstawiam!Na...

Czekoladowe ciasto z kokosową kratką

Dodane przez: Anyzkowo

Czekoladowe ciasto z kokosową kratką

Pyszne ciasto czekoladowe z zaskakującą...

Ciasto czekoladowo kokosowe z cukinią

Dodane przez: alaaa

Ciasto czekoladowo kokosowe z cukinią

Jestem pod dużym wrażeniem smaku...

Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno

Dodane przez: gotowanietoproste

Ciasto Kokosowo - Czekoladowe Na Zimno

Na te ostatnie upalne dni proponuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE