Ciastka z marmoladą z maszynki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szpryca kupiona bardzo dawno temu, czekała na swój udział w moich wypiekach i się doczekała. Ciastka są pyszne i bardzo szybko znikają z talerza, więc możecie robić z podwójnej porcji.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    * 1/2 kg mąki pszennej
    * 2 żółtka
    * 1 jajko
    * 20 dag masła
    * 20 dag cukru pudru
    * 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    * marmolada wieloowocowa

Ciastka z marmoladą z maszynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić na stolnicy, po czym zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Specjalną maszynką wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Na każde nałożyć kawałek marmolady. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 160 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy