Szpryca kupiona bardzo dawno temu, czekała na swój udział w moich wypiekach i się doczekała. Ciastka są pyszne i bardzo szybko znikają z talerza, więc możecie robić z podwójnej porcji.
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
* 1/2 kg mąki pszennej
* 2 żółtka
* 1 jajko
* 20 dag masła
* 20 dag cukru pudru
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* marmolada wieloowocowa
Ciastka z marmoladą z maszynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki umieścić na stolnicy, po czym zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez godzinę. Specjalną maszynką wyciskać ciastka na papier do pieczenia. Na każde nałożyć kawałek marmolady. Piec przez ok. 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Komentarze