Ciastka z kawą zbożową

0 (0 ocen)

Coś dla fanów kawy zbożowej :)

Składniki:


  • 140 g miękkiego masła,
    150 g drobnego cukru trzcinowego,
    1 średnie jajko,
    240 g mąki,
    135 g kawy zbożowej,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    100 g gorzkiej czekolady posiekanej

Ciastka z kawą zbożową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

    Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajko, ubijamy. Dodajemy sypkie składniki, miksujemy, dodajemy pokrojoną czekoladę, mieszamy łyżką. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i kładziemy je w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Pieczemy 10-12 minut. Lekko studzimy, przekładamy na kratkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy