Ciastka owsiane malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suche składniki wsypujemy do miski, masło w połowie rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do masła cukier i miód i miksujemy na gładką masę, dodajemy na końcu jajko i jeszcze chwilę ubijamy. Mieszamy wszystko razem reka, inaczej ciastka będą się rozpadac. Szykujemy w osobnej misce ciepła wodę, moczymy rękę i formujemy małe kulki, po czym jej lekko spłaszczamy. Pieczemy ok 10-15 minut (zależy od piekarnika) w 175'C na złoty kolor. Trzeba zaglądać co kilka minut bo brzegi szybciej się pieka. Uwaga przy zdejmowaniu bo są bardzo kruche. Nie jeść ciepłych :-)
Porady
Zamiast maki ryżowej mozna dodać pszenna. Nie polecam orkiszowej ani gryczanej bo zmieniają mocno smak ciastek
Komentarze