Ciastka cukrowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciastka cukrowe sugar cookies w amerykańskim stylu, idealne do dekorowania.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 220 g masła w temperaturze pokojowej
    200 g cukru
    400 g mąki
    łyżeczka ekstraktu waniliowego
    1 jajko
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

Ciastka cukrowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i cukier ucieramy kilka minut do puszystości.
    Dodajemy jajko i ekstrakt waniliowy.
    Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sól, dodajemy powoli do masła. Jeśli mikser nie może poradzić sobie z masą, wyrabianie ciasta kończymy ręcznie.
    Ciasta nie schładzamy, wycinamy interesujące nas kształty i pieczemy w temp. ok.175 stopni do leciutkiego zarumienienia.
    Dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy