Ciastka cukrowe sugar cookies w amerykańskim stylu, idealne do dekorowania.
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
220 g masła w temperaturze pokojowej
200 g cukru
400 g mąki
łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 jajko
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Ciastka cukrowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło i cukier ucieramy kilka minut do puszystości.
Dodajemy jajko i ekstrakt waniliowy.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i sól, dodajemy powoli do masła. Jeśli mikser nie może poradzić sobie z masą, wyrabianie ciasta kończymy ręcznie.
Ciasta nie schładzamy, wycinamy interesujące nas kształty i pieczemy w temp. ok.175 stopni do leciutkiego zarumienienia.
Dekorujemy.
Komentarze