Ciasteczka migdałowe z czekoladą (gluten free)

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne, poszły od razu. Na pewno do powtórzenia niejednokrotnie.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 filiżanki tartych migdałów
    łyżeczka sodki
    1/2 łyżeczki soli morskiej
    4 jajka
    1/2 filiżanki oleju kokosowego
    1/4 filiżanki śmietany lub mleczka kokosowego
    150g ksylitolu lub cukru
    2-3 tabliczki gorzkiej czekolady

Ciasteczka migdałowe z czekoladą (gluten free) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tarte migdały, ksylitol, sól i sodkę zmieszaj razem.
    W drugiej misce utrzyj olej kokosowy, śmietanę i jajka. Dodaj do nich suche składniki. Zagnieć.
    Czekoladę posiekaj lub połam dość drobno. Dodaj do ciasta.
  • 2. Z gotowego ciasta formuj okragłe ciasteczka. Układaj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w nagrzanym do 180st.C piekarniku około 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy