CIASTECZKA MAKOWE

0 (0 ocen)

smaczneeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!

Składniki:

  • 1-1,5 szkl. mąki krupczatki
    2 żółtka
    1/2 szkl. cukru
    3 łyżki maku
    2 łyżki mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    250-300g margaryny

Ciasteczka makowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTECZKA MAKOWE-zagniecione schłodzone ciasto 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i chłodzić ok. 30 minut.
  • CIASTECZKA MAKOWE-tuż przed pieczeniem 2. Rozwałować ciasto na grubość 0,5 cm i wyciąć ciastka, ułożyć na papierze do pieczenia. Piec w temp. 180 st. C ok. 12-15 minut z termoobiegiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy