Ciasteczka arbuziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto, podzielić na 3 części .
2.
Do 1 dodać kilka kropelek barwnika czerwonego.
Do 2 dodać kilka kropelek barwnika zielonego zagnieść.
Z ciasta czerwonego zrobić wałek.
3.Ciasto białe rozwałkować i zawinąć w nie wałek czerwonego ciasta.
Ciasto zielone rozwałkować i zawinąć w nie wałek czerwono biały.
4.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć do zamrażarki na 3 godziny.
5.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .
6.Z zamrożonego wałka kroić plasterki i każdy plasterek przekroić na pół.
7.Piec w temp. 180 st około 15 minut .
8.Lukier czekoladowy zrobić według przepisu na opakowaniu . Wykałaczką na każdym ciasteczku zrobić po kilka kropeczek mają przypominać ziarenka arbuza.
Komentarze