Chrzanowy śledż z łososiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Polecam sałatkę na świątecznym stole bo jest bardzo dobra i szybka w przygotowaniu. Śledź z łososiem tworzy fajny i smaczny duet.

  • 45 min

Składniki:

  • 100 g łososia wędzonego

    6 płatów śledzia matias z zalewy octowej

    1 burak średni

    1 cebula czerwona

    4 ogórki korniszony

    1/2 puszki fasolki czerwonej

    1 gruszka

    1 jabłko

    1 łyżka soku z cytryny

    sól, pieprz

    2 łyżki jogurtu greckiego

    1 łyżka majonezu

    1 łyżeczka chrzanu tartego

    3 łyżki serka śmietankowego puszystego

    pietruszka natka

Chrzanowy śledż z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jabłko i gruszka pokrojona w kostkę 1. Jabłko, gruszkę obieram i kroję w kostkę, dodaję sok z cytryny i mieszam. Buraka gotuję w osolonej wodzie do miękkości. Obieram ze skóry i kroję w kostkę.
  • korniszony i cebula pokrojona 2. Korniszony, cebulę także kroję.
  • śledzie pokrojone 3. Matiasy odsączam z zalewy na sitku i kroję w paski.
  • buraki pokrojone w kostkę 4. Dodaję jogurt, majonez, chrzan, pietruszkę pokrojoną,fasolkę odsączoną, doprawiam solą, pieprzem i mieszam. Sałatkę wykładam na talerz, układam kawałki łososia w kwiatki, dekoruję serkiem puszystym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy