Chrupiący chleb z masłem czosnkowym i mozarellą

0 (0 ocen)

Idealny dodatek do grilla, jak również pyszna kolacja dla rodziny.

Składniki:

  • 1 chleb
    200 g masła
    6 ząbków czosnku
    natka pietruszki
    sól, pieprz ziołowy
    300 g tartego sera mozarella
    1 cebula

Chrupiący chleb z masłem czosnkowym i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z solą, pieprzem, przeciśniętym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i cebulą.
  • 2. Chleb nacinamy na krzyż. W każde nacięcie nakładamy masło czosnkowe i wsypujemy trochę sera. Następnie wkładamy chleb do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni, do momentu zrumienienia i stopienia się nadzienia.

Komentarze

Podobne przepisy