Chrupiące placuszki dyniowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mój autorski przepis na smaczne placuszki, polecam ten przepis.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dynia hokkaido
    Jajka 3 szt.
    Mąka pszenna 1 szklanka
    Ser feta 10 dag
    Sól i pieprz do smaku
    Szczypta imbiru w proszku
    Olej do smażenia

Chrupiące placuszki dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną dynię zetrzeć na tarce o średnich oczkach i odcisnąć nadmiar soku. Starty miąższ delikatnie posolić, następnie dodać jajka, mąkę, dobrze pokruszony ser feta, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać imbir i bardzo dokładnie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać na ciepło ze śmietaną lub dżemem. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy