Chrupiące kokosanki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dla wszystkich smakoszy kokosu!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wiórków kokosowych
    50 g masła
    120 g cukru
    2 białka

Chrupiące kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w rondelku. Do roztopionego masła wsypać wiórki kokosowe i wymieszać dokładnie. Ostudzić.

    Białka ubić na sztywną pianę. Podczas ubijania, dosypywać stopniowo cukier.

    Gdy białka będą już ubite, połączyć je z masą kokosowej i delikatnie wszystko wymieszać.

    Na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia, łyżeczka w delikatnych odstępach nakładać masę.

    Piec około 15 minut w 160 stopniach (termoobieg).

Komentarze

Podobne przepisy