Chrupiące chipsy z jarmużu

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zdrowa przekąska do chrupanie. Można dodać dowolne przyprawy i za każdym razem zmieniać smak chipsów.

  • 20 min

Składniki:

  • 100g jarmużu
    łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego
    szczypta soli
    szczypta słodkiej papryki
    szczypta ziół prowansalskich

Chrupiące chipsy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myję i dokładnie osuszam. Wycinam grube nerwy i rwę na mniejsze kawałki . Dodaję olej i przyprawy. Dokładnie mieszam . Luźno układam na blszce , wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 7-10 minut w 180 st. Chipsy są gotowe kiedy ich końce nabiorą brązowego koloru i będą chrupiące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy