Chipsy z jarmużu

4.5 (177 ocen)

  • 15 min

Zdrowe, dietetyczne chipsy to możliwe.

  • 15 min

Składniki:

  • kilka liści jarmużu
    2-3 łyżki oliwy lub oleju
    łyżeczka papryki słodkiej lub curry
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Chipsy

Chipsy z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż umyć, osuszyć, oderwać twardą łodygę, a następnie liście porwać na mniejsze kawałki.
    Rozłożyć liście na papierze do pieczenia.
    Olej wymieszać z przyprawami.
    Pędzelkiem silikonowym rozsmarować olej na każdym listku.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st.C. przez około 6 minut - aż będą chrupkie, przy użyciu termoobiegu mogą robić się jeszcze szybciej chrupkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować