Chińska "sałatka" na gorąco

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wariacja na temat chińskiego dania.

  • 30 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    2 torebki ryżu
    2 mrożone mieszanki jarzynowe
    2 słoiki sosu słodko-kwaśnego
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    szklanka wody

Chińska "sałatka" na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filet kroimy w kostkę. Następnie na rozgrzanym oleju przysmażamy mięso-przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filet podlewamy szklanką wody i dorzucamy mieszanki jarzynowe. Dusimy wszystko razem pod przykryciem ok. 10-15 minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy ugotowany ryż oraz sosy. Zagotowujemy.

Porady

"Sałatka" najlepiej smakuje na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy