Chińska "sałatka" na gorąco

  • wyświetlono: 437 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wariacja na temat chińskiego dania.

  • 30min

Składniki

Podwójny filet z kurczaka
2 torebki ryżu
2 mrożone mieszanki jarzynowe
2 słoiki sosu słodko-kwaśnego
sól
pieprz
olej do smażenia
szklanka wody

Sposób przygotowania przepisu:

Chińska "sałatka" na gorąco

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Filet kroimy w kostkę. Następnie na rozgrzanym oleju przysmażamy mięso-przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Filet podlewamy szklanką wody i dorzucamy mieszanki jarzynowe. Dusimy wszystko razem pod przykryciem ok. 10-15 minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy ugotowany ryż oraz sosy. Zagotowujemy.

Porady

"Sałatka" najlepiej smakuje na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżw_kilka_chwilz_roznych_stron_swiataSałatkaorientalne

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka z zupek chińskich

Dodane przez: AnetaJ

Sałatka z zupek chińskich

To doskonały sposób na inne wykorzystanie...

sałatka z zupek chińskich.

Dodane przez: kasiunia860

Sałatka z zupek chińskich

Przepis mam od koleżanki. Sałatka...

Sałatka z zupek chińskich

Dodane przez: JustKuchcik

Sałatka z zupek chińskich

Prezentowana potrawa to moje pierwsze...

Sałatka z zupek chińskich

Dodane przez: szynszyla

Sałatka z zupek chińskich

Szybka sałatka dla leniwców:) Zawsze...

sałatka z zupek chińskisch po mojemu

Dodane przez: bieniaszka

,,Chińska" sałatka

Wersji jest wiele oto moja.

Sałatka z zupek chińskich

Dodane przez: Ewelina Marcin

Sałatka z zupek chińskich

Sałatka z wyraziście przyprawionym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE