Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.
Chińska potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy skrobię ziemniaczaną, curry, sól, wbijamy jajko, wlewamy sos sojowy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.
Mięso wraz z marynatą, smażymy na rozgrzanym oleju.
2.Gdy mięso zmieni kolor na brązowy, dodajemy warzywa chińskie, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
3.Po dziesięciu minutach, dodajemy suchy makaron chiński, możemy również wsypać przyprawy, które znajdują się z opakowaniu z makaronem. Pod przykryciem gotujemy dziesięć minut.
Po tym czasie doprawiamy tabasco i ewentualnie solą.
Komentarze