Chińska potrawka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie. Pyszny smak nie do opisania, oto przepis na kurczaka w nowym, wyjątkowym wydaniu. Pyszny obiad raz, dwa na stole, koniecznie wypróbuj.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 opakowanie warzyw chińskich
    • 2 opakowania makaronu chińskiego
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
    • Jajko
    • 2 łyżeczki curry
    • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    • Sól
    • ½ łyżeczki tabasco

Chińska potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy błonki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy skrobię ziemniaczaną, curry, sól, wbijamy jajko, wlewamy sos sojowy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na dwie godziny.
    Mięso wraz z marynatą, smażymy na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Gdy mięso zmieni kolor na brązowy, dodajemy warzywa chińskie, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
  • makaron 3. Po dziesięciu minutach, dodajemy suchy makaron chiński, możemy również wsypać przyprawy, które znajdują się z opakowaniu z makaronem. Pod przykryciem gotujemy dziesięć minut.
    Po tym czasie doprawiamy tabasco i ewentualnie solą.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy