Burrito

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wspaniała potrawa kuchni meksykańskiej, szybka, idealna na obiad. Polecam !

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 500 g mięsa mielonego
    - 4 tortille
    - 1 duża cebula
    - ok 10 łyżek śmietany kwaśnej
    - 500 g przecieru pomidorowego w kartoniku
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 1 łyżeczka pieprzu, pieprzu cayenne, chilli, soli, kakao

Burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone, smażyć do zarumienia dodać przecier pomidorowy, pogotować aż całość trochę zgęstnieje, dodać czerwoną fasolę (odcedzoną), doprawić przyprawami.
    Na każdy placek tortilli włożyć jedną łyżkę śmietany, następnie ok trzy łyżki farszu i zawinąć jak gołąbka, ułożyć w żaroodpornym naczyniu obok siebie, posmarować pozostałą śmietaną oraz farszem.
    Piec w piekarniku w 180 C (termoobieg) ok 20 min.
    Smacznego !

Komentarze

Podobne przepisy