Buraczki z oliwą po parysku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

To bardzo wykwintna przystawka, którą szybko się przygotowuje.

  • Łatwy

Składniki:

  • - burak (ugotowany): 5 sztuk
    - sok z cytryny (lub mocny kwas buraczany): 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - cukier: 1 łyżeczka
    - olej sojowy: 3 łyżki
    - czerwone wino: 0.25 szklanki

Buraczki z oliwą po parysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki obrać i pokroić w paseczki lub niewielkie plasterki. Pokropić sokiem z cytryny lub kwasem buraczanym. Posypać solą i pieprzem, posłodzić, polać olejem. Odstawić na kwadrans. Polać winem.

Komentarze

Podobne przepisy